Lederen har ordet juni 2018

Siste dugnadsdag før sommerferien er onsdag 20. juni.
I tiden fredag 22. juni til mandag 27. august tar foreningens styre og administrasjon ferie. Nøkkelpersoner kan hvis nødvendig kontaktes på telefon.
Post og mail til foreningen blir sjekket uregelmessig og ingen kan forvente et kjapt svar.
Forespørsler om kortvarig leie av båtplass i ferien blir ikke behandlet.

Nytt av året er at brannslukkeapparatene etter årets kontroll er satt tilbake på bryggene. Tidligere ble apparatene tatt inn når vannslangene ble lagt ut. Men vanntilførselen til bryggene er tidsstyrt og stengt på natta. Dermed kunne uønskede situasjoner oppstå på nattestid.

Karmøy kommune er med i «Strandryddeaksjon Haugalandet». Kort fortalt går det ut på å legge til rette for frivillig rydding av marint avfall med utstyr og henting av avfall.
Jeg syns foreningen skal støtte dette.
Vi får derfor en «strandrydde-container» og søppelsekker stående ved båtopptrekket i sommer. Her kan dere hente og ta med ryddeutstyr før avgang, plukke avfall og levere avfallet i containeren ved båtopptrekket. Denne containeren vil altså ikke være for vanlig avfall, men for avfall som er plukket langs strender/kystlinja.

Kobbernaglen har i sommersesongen plassert en container på Svartups og en på Skoleodden. Begge to er beregnet for restavfall og kun det. Glass og metall må leveres til kommunens miljøstasjoner og det er strengt forbudt å kaste oljefiltre og annet oljeholdig/brannfarlig avfall i restavfallet!

Vi har lagt bak oss et travelt dugnadshalvår hvor særlig utviklingen av promenade og parkeringsplass på Svartups viser igjen. Malvin Thomsen og Leif Arne Osmundsens initiativ og innsats for å få ferdigstilt promenaden er helt unik!
Nødvendig vedlikehold på brygger og fortøyninger er også utført i regi av havneutvalget.
Til høsten må vi belage oss på forskaling og støping av dragere til promenaden. Da skal også den flotte asfalterte parkeringsplassen merkes opp.

Det er kjekt at Tur og Festkomitéen er oppe og går igjen. Jeg vil takke for vel utført familiegrillkveld!

Så får vi håpe at sommerferien kan bli en fortsettelse av de fabelaktige forsommerukene.
Ta det med ro, vis hensyn og heis vimpelen vår høyt!
Hold utkikk, lytt på VHF’n, bruk vest på dekk og i jollen og ikke minst kom heile him igjen!

Med vennlig hilsen
Knut Finn

Legg igjen en kommentar